greek english

Η Εταιρεία

Η DATA & MEDIA E.E ιδρύθηκε το 2001 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ελλάδας στον χώρο της διανομής προϊόντων, καλύπτοντας ολοκληρωμένα όλους τους τομείς της αγοράς με προϊόντα και εξειδικευμένες Υπηρεσίες & Λύσεις.

Με συνεχόμενη, πολυετή ανοδική πορεία στην αγορά, παρακολουθούμε συνεχώς τις τάσεις και εξελίξεις του χώρου μας και παρέχουμε στους πελάτες μας εκπληκτική προστιθέμενη αξία συνδέοντας τους με την καλύτερη τεχνολογία, την καλύτερη στιγμή και στην καλύτερη τιμή.

Εξυπηρετώντας καθαρά και μόνο τους επαγγελματίες των χώρων δραστηριοποίησης μας, συντηρούμε καθημερινά μια από τις μεγαλύτερες on-line Β2Β πλατφόρμες της αγοράς με πάνω από 10.000 διαθέσιμους κωδικούς προϊόντων.

Τα αποτελέσματα της πορείας και της συνεχούς προσπάθειας μας για την επίτευξη των στόχων μας, αποτυπώνονται και στα παρακάτω νούμερα:

 • 7.500 πελάτες σε όλη την Ελλάδα
 • 600+ προμηθευτές παγκοσμίως
 • Δίκτυο 4.500 στενών συνεργατών με καθημερινή αλληλοϋποστήριξη
 • Περισσότερα από 100 άτομα εξειδικευμένου προσωπικού
 • Αποστολή 600+ παραγγελιών καθημερινά

Στόχος μας, να είμαστε ένας από τους κορυφαίους ομίλους στην διανομή προϊόντων Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας και να μας εκτιμούν για την υπεύθυνη λειτουργία μας, τις επιχειρηματικές μας αρχές και το πολύπλευρο έργο & υπηρεσίες μας που συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η πορεία στον χρόνο

2022

Πλήρης ανανέωση online πλατφόρμας B2B με έμφαση στην σύγχρονη εμφάνιση και λειτουργικότητα

2022

Πιστοποίηση εταιρείας κατά το πρότυπο ISO 14001:2015

2021

Επαναπιστοποίηση εταιρείας κατά τα πρότυπα ISO 9001:2015 & ISO 27001:2013

2020

Απόλυτη προσαρμογή στην Covid-19 εποχή με αύξηση τζίρου, αδιάκοπη λειτουργία και μέγιστη υποστήριξη συνεργατών, χωρίς ελλείψεις σε αποθέματα

2019

Πιστοποίηση από την Microsoft ως Microsoft Authorised Refurbisher

2018

Επέκταση εγκαταστάσεων με νέα, ιδιόκτητη αποθήκη στο Κολχικό Θεσσαλονίκης

2018

Πιστοποίηση εταιρείας κατά τα πρότυπα ISO 9001:2015 & ISO 27001:2013

2016

Σημαντική ανανέωση της online πλατφόρμας B2B, συνοδευόμενη από παροχή πλουσιότερων παροχών στον συνεργάτη (όπως αρχείο XML)

2015

Ανοδική πορεία κύκλου εργασιών μέσω προσθήκης νέων προϊόντων Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας, με ιδιαίτερη επένδυση στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας

2015

Πιστοποίηση εταιρείας κατά το πρότυπο ISO 9001:2015

2014

Ενίσχυση του Εμπορικού τμήματος μέσω στελέχωσης νέων εξωτερικών πωλητών για πιο ολοκληρωμένη γεωγραφική κάλυψη

2013

Επένδυση σε νέο πληροφοριακό σύστημα και εξοπλισμό τελευταίας γενιάς με στόχο την μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης των καθημερινών παραγγελιών

2012

Προσθήκη νέας γκάμας προϊόντων Τεχνολογίας και επέκταση δικτύου συνεργατών σε Ελλάδα και Ευρώπη

2011

Σύναψη ισχυρών συνεργασιών με κατασκευαστές και εργοστάσια προϊόντων τεχνολογίας στις Ασιατικές αγορές και στελέχωση ειδικού τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου

2010

Ιδιόκτητο εργαστήριο ανακατασκευής μελανοδοχείων toner & inkjet

2009

Νέες, σύγχρονες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Αποθήκες και γραφεία συνολικού εμβαδού 4200τμ

2008

Επέκταση της γκάμας των προϊόντων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών με νέες συνεργασίες και νέες κατηγορίες προϊόντων. Πανελλαδική κάλυψη μέσω οργανωμένου τμήματος πωλήσεων, που επισκέπτεται κάθε νομό της Ελλάδας

2006

Νέες εγκαταστάσεις 1000τμ, ικανές να στεγάσουν τις αυξημένες ανάγκες αποθήκευσης αλλά και λειτουργίας

2004

Σταδιακή απόσυρση από τη λιανική πώληση και είσοδος στη διανομή προϊόντων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

2003

Είσοδος στην χονδρική πώληση και διανομή αναλώσιμων σε όλη την Ελλάδα

2003

Επέκταση στην Αθήνα με νέο κατάστημα λιανικής πώλησης αναλώσιμων

2002

Άνοιγμα τριών επιπλέον καταστημάτων λιανικής πώλησης αναλώσιμων στη Θεσσαλονίκη

2001

Άνοιγμα του πρώτου καταστήματος λιανικής πώλησης αναλώσιμων στη Θεσσαλονίκη

Οι αξίες μας

Οι αξίες μας είναι μια δήλωση των βασικών μας πεποιθήσεων και του τρόπου λειτουργίας μας. Έχουμε προσδιορίσει οκτώ αξίες οι οποίες αποτυπώνουν το ποιοι είμαστε, ποιοι ήμασταν ανέκαθεν και το τι προσδοκούμε. Επίσης αντανακλούν τον βασικό χαρακτήρα της DATA & MEDIA E.E και των ανθρώπων της:

Καινοτομία - Η καινοτομία είναι το κλειδί στη διατήρηση της ανάπτυξης και της κερδοφορίας της DATA & MEDIA E.E.

Προσήλωση στον πελάτη - Έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας πάντα εστιάζονται στην ικανοποίησή τους.

Σεβασμός στον άνθρωπο - Αναγνωρίζουμε ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο βασικός παράγοντας επιτυχίας της DATA & MEDIA E.E. Πιστεύουμε ότι η διαφορετικότητα αποτελεί πηγή που μας δίνει δύναμη και είμαστε υπερήφανοι που κατά τη διάρκεια όλης της πορείας της, η DATA & MEDIA E.E συμπεριφέρεται στο προσωπικό με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Ομαδική εργασία - Γνωρίζουμε ότι για να είμαστε επιτυχημένη επιχείρηση πρέπει να συνεργαζόμαστε, συχνά υπερβαίνοντας οργανωτικά και γεωγραφικά όρια, για να αντιμετωπίζουμε τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας.

Ακεραιότητα - Απαιτούμε από τους εαυτούς μας και τους άλλους τα υψηλότερα δεοντολογικά πρότυπα και την ανώτερη ποιότητα για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες μας.

Κοινωνική προσφορά - Έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τον άνθρωπο και το χώρο και τόπο που δραστηριοποιούμαστε, θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας να υπηρετούμε την κοινωνία στην οποία ζούμε και να λειτουργούμε και να επενδύουμε συνεχώς σε τομείς που επηρεάζουν θετικά την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών μας.

Υψηλές επιδόσεις - Στοχεύουμε στη συνεχή βελτίωση της απόδοσής μας, μελετώντας προσεκτικά τα αποτελέσματα και φροντίζοντας να μη διακυβεύεται ποτέ η ακεραιότητά μας και ο σεβασμός προς τον άνθρωπο.

Ηγετική Θέση - Πιστεύουμε ότι οι ηγέτες είναι εκείνοι που τολμούν να επιτύχουν δύσκολους στόχους, να οραματίζονται αυτό που πρέπει να γίνει και δίνουν κίνητρα σε άλλους.

Οι υποδομές μας

Στοχεύοντας στην ταχύτατη και άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των συνεργατών μας, η DATA & MEDIA E.E διαθέτει:

 • Ιδιόκτητες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και γραφεία 5.000τ.μ. στον Λαγκαδά και στο Κολχικό, Θεσσαλονίκης
 • Δυνατότητα αποθήκευσης 2600 ευρωπαλέτων και ράμπα φόρτο-εκφόρτωσης Container 40hq.
 • Ιδιόκτητο στόλο οχημάτων που περιλαμβάνει 9 επαγγελματικά και 3 φορτηγά διανομής καθώς και 25 οχήματα του τμήματος πωλήσεων.

Επιπλέον, για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της εταιρείας μας, η DATΑ ΜΕDΙΑ έχει δομηθεί βάσει των παρακάτω τμημάτων:

 • Τμήμα Τεχνολογίας και Καινοτομίας: Η ομάδα του τμήματος ανακαλύπτει και τεστάρει νέα προϊόντα, τεχνολογίες και τάσεις.
 • Τμήμα Μάρκετινγκ & Web Design: Υπεύθυνο για την αποτελεσματική προώθηση του ονόματος μας και της on-line Β2Β πλατφόρμας μας.
 • Τμήμα Πωλήσεων: Υπεύθυνο για την χτίσιμο μακροχρόνιων συνεργασιών και σχέσεων και ανάπτυξη του μεριδίου αγοράς μας.
 • Τμήμα Προμηθειών & Αγορών: Η ομάδα που το απαρτίζει ερευνά και εξετάζει τις αγορές, χτίζει στενές σχέσεις με προμηθευτές και εισάγει όλα τα προϊόντα ζήτησης των συνεργατών μας.
 • Οικονομικό Τμήμα: Διαχειρίζεται καθημερινά τις οικονομικές σχέσεις με όλους τους συνεργάτες μας στοχεύοντας στην μείωση των κινδύνων και την μεγιστοποίηση της απόδοσης της εταιρείας.
 • Τμήμα Μηχανογράφησης: Υπεύθυνο για την εποπτεία, εγκατάσταση, συντήρηση και αναβάθμιση όλου του λογισμικού και εξοπλισμού μηχανογράφησης της εταιρείας.
 • Τμήμα Logistics: Υπεύθυνο για τον συντονισμό των οχημάτων διανομής μας και των συνεργαζόμενων μεταφορικών εταιρειών.
 • Τμήμα Ανακατασκευής: Παραλαμβάνει, Ελέγχει, Συντηρεί, Ανακατασκευάζει και Τροποποιεί κάθε είδους προϊόν πριν την αποστολή του. Επίσης υπεύθυνο για την RMA πολιτική της εταιρείας.
 • Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού: Αναλαμβάνει την άρτια στελέχωση της εταιρείας και συνεργάζεται με τους ανθρώπους μας προκειμένου να συμβάλλει στη συνολική απόδοση της εταιρείας.

Οι άνθρωποι μας

Η DATA & MEDIA E.E, ως ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους Ελληνικούς Ομίλους στους τομείς Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας, παρέχει περισσότερες από 220 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και διαμορφώνει ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζεται από ασφάλεια, ισονομία, σταθερότητα και δέσμευση των εργαζομένων στις εταιρικές αξίες.

Το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου αποτελείται από ανθρώπους με εξειδικευμένη γνώση και κατάρτιση και με δραστηριοποίηση σε διαφορετικούς κλάδους και τομείς.

Βασική επιδίωξη μας είναι να λειτουργούμε με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας απέναντι στους ανθρώπους μας και να παραμένουμε η πρώτη τους επιλογή σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας

Στεκόμαστε δίπλα τους και υποστηρίζουμε με πράξεις την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Πολιτική ποιότητας

Όλα τα προϊόντα και οι παρεχόμενες υπηρεσίες της DATA & MEDIA E.E χαρακτηρίζονται από άριστη ποιότητα, γεγονός που αποτελεί και βασικό θεμέλιο λειτουργίας μας και στόχο της αναπτυξιακής μας πολιτικής στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον δραστηριοποίησης μας.

Πολιτική της DATA & MEDIA E.E είναι να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συνεργατών της, διακινώντας και κατασκευάζοντας προϊόντα που ικανοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και των σύγχρονων καταναλωτών. Επιπλέον δεσμευόμαστε και στοχεύουμε πάντοτε στην εμπορία προϊόντων που:

 • Συμμορφώνονται στα πρότυπα, κανονισμούς και διατάξεις που τα αφορούν
 • Είναι κατάλληλα και ασφαλή για την χρήση για την οποία προορίζονται

Η κατευθυντήρια γραμμή λειτουργίας μας είναι η ποιότητα που πρέπει να παρέχεται στον συνεργάτη σε όλα τα επίπεδα απαιτήσεών του (ποιότητα, εξυπηρέτηση, επικοινωνία, ανταπόκριση σε πιθανά παράπονα).

Για το λόγο αυτό η αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ) που εναρμονίζεται πλήρως με τις απαιτήσεις σχετικές με:

 • Τα πρότυπα EΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015, ISO 27001:2013 και ISO 14001:2015
 • Τους κανόνες Ορθής Αποθήκευσης (GSP's)
 • Τους κανόνες Ορθής Διακίνησης (GDP'S)

Τα ανωτέρω συστήματα βελτιώνονται και θα βελτιώνονται διαρκώς για να καλύπτουν πάντοτε τις συνεχώς αυξανόμενες προσδοκίες των συνεργατών καθώς και τις απαιτήσεις της αγοράς και της νομοθεσίας.

Στην DATA & MEDIA E.E παρακολουθούμε διαρκώς τις ανάγκες των συνεργατών μας και τις εξελίξεις στην αγορά της Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας ούτως ώστε να παρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες που να εξασφαλίζουν την ικανοποίηση των απαιτήσεων και των προσδοκιών τους.

Οι αντικειμενικοί στόχοι γύρω από τους οποίους υπάρχει συνεχής και συστηματική προσπάθεια στην εταιρία περιλαμβάνουν:

 • Βελτίωση του βαθμού ικανοποίησης των συνεργατών μας
 • Άρτια και συνεπής διακίνηση προϊόντων
 • Συμπίεση του ποσοστού αστοχιών κατά τον ποιοτικό έλεγχο
 • Μείωση των παραπόνων των συνεργατών μας
 • Αύξηση της παραγωγικότητας

Επικοινωνία

1ο χλμ Λαγκαδά – Ηράκλειου, Λαγκαδάς, 57200, Τ.Θ 168, Θεσσαλονίκη
Τηλ.:2394020202, 2394020446, 2394020488, 2394024292, 2394020204
Email: info@data-media.gr

Δραστηριότητες

Στην DATA & MEDIA E.E είμαστε απόλυτα συνδεδεμένοι με τις εξελίξεις και τις τάσεις της τεχνολογίας σε συνάρτηση με τις ιδιαιτερότητες της εγχώριας αγοράς μας.

Ως αποτέλεσμα, έχουμε αναπτύξει ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων κάτω από τρείς βασικούς τομείς:

 1. Πληροφορικής
 2. Τηλεπικοινωνιών
 3. Τεχνολογίας

Οι δραστηριότητες στο σύνολο τους αφορούν την παροχή μίας μεγάλης γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών μέσω πολλαπλών εναλλακτικών καναλιών διάθεσης και εξυπηρέτησης με στόχο την πληρέστερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση κάθε συνεργάτη.

Διανομή προϊόντων

Η DATA & MEDIA E.E είναι ένας από τους μεγαλύτερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους Ομίλους της Ν.Α Ευρώπης στην διανομή προϊόντων Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας.

Η γκάμα των προϊόντων που διανέμουμε περιλαμβάνει τις καλύτερες και πιο ανταγωνιστικές σε τιμή λύσεις της διεθνούς αγοράς Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας. Σε αυτές περιλαμβάνονται από καταναλωτικά έως εξειδικευμένα προϊόντα επαγγελματικών προδιαγραφών τα οποία στηρίζουν την λειτουργία εταιρειών και οργανισμών ανεξαρτήτως μεγέθους.

Με ένα δίκτυο 4.500 στενών συνεργατών έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε άρρηκτες σχέσεις με τμήματα μηχανογράφησης & ΙΤ υποστήριξης, καταστήματα πληροφορικής και τμήματα προμηθειών/αγορών προσφέροντας τους πάντα αυτό που χρειάζονται, όταν το χρειάζονται και στην σωστή τιμή.

Στοχεύοντας απόλυτα σε μια σημαντική μείωση του προϋπολογισμού των αρμόδιων τμημάτων, δεσμευόμαστε για τις καλύτερες τιμές της αγοράς σε σχέση με την ποιότητα και την εγγύηση που συνοδεύουν όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Για να δείτε αναλυτικά όλα τα προϊόντα που διαθέτει η DATA & MEDIA E.E στην αγορά πατήστε εδώ.

Brands ιδιοκτησίας DATA & MEDIA E.E

Τεχνική υποστήριξη

Στη DATA & MEDIA E.E δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνική υποστήριξη των προϊόντων που διανέμουμε και το αποδεικνύουμε έμπρακτα, μέσω του Service Centre μας. Στελεχωμένο με άρτια καταρτισμένο προσωπικό, εξασφαλίζει γρήγορη και αξιόπιστη επισκευή και τεχνική υποστήριξη σε όλους τους συνεργάτες μας.

Στη DATA & MEDIA E.E δεν υποσχόμαστε απλώς μια άρτια τεχνική υποστήριξη μετά την πώληση του προϊόντος (after sales support). Το after sales support αποτελεί για εμάς μία από τις σημαντικότερες υπηρεσίες που παρέχουμε καθώς η εξυπηρέτηση του συνεργάτη δεν ολοκληρώνεται με την πώληση. Στόχος μας είναι πάντα να δημιουργούμε μακροχρόνια σχέση με τους συνεργάτες μας και θέλουμε να νοιώθουν σίγουροι και ασφαλείς πως είμαστε εκεί σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Το Service Centre μας στελεχώνεται από ένα άριστα καταρτισμένο προσωπικό που εξασφαλίζει τη γρήγορη και αξιόπιστη επισκευή και τεχνική υποστήριξη σε μεγάλο αριθμό προϊόντων πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας. Για τη διασφάλιση της παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας διενεργούν συνεχείς ελέγχους σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Επιπλέον, διαθέτει προηγμένα συστήματα αυτοματοποίησης και πρόσβαση σε διεθνείς βιβλιοθήκες γνώσης, εξασφαλίζοντας την ποιότητα, αποτελεσματικότητα και ταχύτατους χρόνους απόκρισης στα αιτήματα των πελατών.

B2B πλατφόρμα

Η Β2Β πλατφόρμα της DATA & MEDIA E.E αποτελεί ένα από τις μεγαλύτερα σε επισκεψιμότητα e-commerce καταστήματα στην ελληνική αγορά, προσφέροντας στους συνεργάτες μας μεγάλη ευελιξία, οικονομία και αύξηση της παραγωγικότητάς τους.

Απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες του χώρου δραστηριοποίησης μας και είναι πλήρως ενσωματωμένη στις διαδικασίες και στα συστήματα υποδομής της DATA & MEDIA E.E, προσφέροντας 24x7 διαθεσιμότητα προϊόντων και εξασφαλίζοντας την ολοκλήρωση κάθε συναλλαγής σε πραγματικό χρόνο.

Οι άλλες δυνατότητες που προσφέρει η Β2Β πλατφόρμα μας περιλαμβάνουν:

 • Αναζήτηση προϊόντων βάσει κριτηρίων επιλογής.
 • Έλεγχος διαθεσιμότητας προϊόντων.
 • Ενημέρωση της τιμολογιακής πολιτικής μας.
 • Άμεση και γρήγορη παραγγελία με βάση τους κωδικούς των προϊόντων.
 • Παραγγελίες On-line με επιλογή την ημέρα της παράδοσης.
 • Ιστορικό παραγγελιών συνεργάτη.
 • Επικοινωνία με την εταιρεία σε 24ωρη βάση, χωρίς την πίεση του χρόνου.

Επιπλέον, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συνεργατών μας η DATA & MEDIA E.E διαθέτει ένα πλήρως οργανωμένο σύστημα εξυπηρέτησης πελατών και τηλεφωνικής υποστήριξης. Αυτό αποτελείται από μια ομάδα έμπειρων στελεχών που βρίσκονται καθημερινά στη διάθεση των συνεργατών μας για να εξυπηρετήσουν κάθε ανάγκη και αίτημα τους: από την διευθέτηση μιας τηλεφωνικής παραγγελίας, την παροχή συμβουλών πριν την αγορά και τη διαμόρφωση μίας ειδικής πρότασης, έως την εξυπηρέτηση σε θέματα παραδόσεων και κλήσεων για τεχνικούς.

Πελάτες

Αντιμετωπίζουμε όλους τους πελάτες μας με τον ίδιο ζήλο, από τον πιο μικρό μέχρι τη μεγαλύτερη αλυσίδα. Για αυτό και όλοι οι πελάτες μας είναι μόνιμοι συνεργάτες μας, διατηρούμε μακροχρόνιες συνεργασίες και διαδραματίζουμε σημαντικό ρόλο στην ελληνική αγορά της πληροφορικής και τεχνολογίας.

Με μεγάλο μερίδιο στην αγορά διανομής προϊόντων τεχνολογίας του χώρου μας, στρατηγικές συνεργασίες με διεθνώς αναγνωρισμένα brands, ισχυρή χρηματοοικονομική θέση και συνεχείς επενδύσεις σε νέες αναπτυσσόμενες κατηγορίες προϊόντων έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργατών που ξεπερνάει τις 34500 εταιρείες.

Υπηρεσίες & λύσεις

Η DATA & MEDIA E.E σχεδιάζει, υλοποιεί και υποστηρίζει εξειδικευμένες λύσεις και υπηρεσίες τεχνολογίας που εξασφαλίζουν την μεγιστοποίηση κέρδους, την μείωση κόστους και την διασφάλιση περιουσιακών στοιχείων και ευαίσθητων δεδομένων των εταιρειών.

Αυτές αφορούν:

 1. Διαχείριση Παροπλισμένου Εξοπλισμού Τεχνολογίας
 2. Διασφάλιση Ευαίσθητων Δεδομένων

Διαχείριση παροπλισμένου εξοπλισμού τεχνολογίας

Η υπηρεσία Διαχείρισης Παροπλισμένου Εξοπλισμού, έχει ως σκοπό την μεγιστοποίηση του κέρδους των εταιρειών, μέσα από την πώληση του μη-χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας τους και παράλληλα στην δημιουργία μιας περιβαλλοντικά φιλικής λύσης μέσω της επαναχρησιμοποίησης ανταλλακτικών του εξοπλισμού.

Η DATA & MEDIA E.E αναλαμβάνει εξολοκλήρου όλη την διαδικασία διαχείρισης του παροπλισμένου εξοπλισμού. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει:

 • Αρχική αξιολόγηση και αποτίμηση του εξοπλισμού
 • Συλλογή του εξοπλισμού από τις εγκαταστάσεις
 • Ασφαλή διαγραφή των ευαίσθητων δεδομένων ή καταστροφή των αποθηκευτικών μέσων
 • Διάγνωση και έλεγχος του εξοπλισμού
 • Ανακατασκευή, Επαναχρησιμοποίηση ή Καταστροφή

Διασφάλιση ευαίσθητων δεδομένων

Βάσει της νέας Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (EU General Data Privacy Regulation Regulation (EU) 2016/679), που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 25/5/2016, όλες οι εταιρείες στην ΕΕ καθώς και τα παραρτήματα τους εκτός ΕΕ, υποχρεούνται να τηρούν μια σειρά από κανόνες και διαδικασίες που έχουν ως στόχο την προστασία και μη-διαρροή ευαίσθητων δεδομένων.

Ως αποτέλεσμα όλες οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να τηρούν συγκεκριμένες και Ε.Ε εγκεκριμένες διαδικασίες διαγραφής και καταστροφής δεδομένων (σε αποθηκευτικά και μη μέσα).

Στα πλαίσια των ανωτέρω, η DATA & MEDIA E.E παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες και λύσεις που εγγυούνται την ασφαλή διαγραφή και καταστροφή των εμπιστευτικών και ευαίσθητων δεδομένων. Οι λύσεις αυτές συμμορφώνονται πλήρως με την παραπάνω νομοθεσία και είναι εγκεκριμένες κατά:

 • Communications-Electronics Security Group (CESG)
 • Common Criteria (ISO 15408)
 • BSI
 • NATO

Σχετική Νομοθεσία

Στις 14 Απριλίου 2016, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τo Γενικό Κανονισμό για τα Προσωπικά δεδομένα.

Ο κανονισμός αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την άνοιξη του 2016 και θα αρχίσει να εφαρμόζεται την άνοιξη του 2018.

Ο κανονισμός περιγράφει τα δικαιώματα του υποκειμένου των δεδομένων, δηλαδή του ατόμου του οποίου τα προσωπικά δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία. Αυτά τα ενισχυμένα δικαιώματα παρέχουν στα άτομα μεγαλύτερο έλεγχο επί των προσωπικών τους δεδομένων.

Ο Νέος Κανονισμός ορίζει αναλυτικά τις γενικές υποχρεώσεις που έχουν οι υπεύθυνοι επεξεργασίας και οι εκτελούντες την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για λογαριασμό αυτών. Και οι δύο έχουν την υποχρέωση τήρησης κατάλληλων μέτρων ασφαλείας ανάλογα με τον κίνδυνο τον οποίον ενέχουν οι πράξεις επεξεργασίας δεδομένων τις οποίες εκτελούν.

Στους υπευθύνους επεξεργασίας δεδομένων μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο που μπορεί να ανέλθει σε 20 εκατ. € ή στο 4% του συνολικού ετήσιου κύκλου εργασιών τους.

Σχετικός κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

×

πολιτική cookies

Το site χρησιμοποιεί cookies. Επιλέξτε την ρύθμιση που επιθυμείτε και πατήστε ΟΚ. Μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση οποιαδήποτε στιγμή. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την πολιτική cookies.

απαραίτητα cookies

Είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του site. Μπορούν να απενεργοποιηθούν μόνο από τις ρυθμίσεις του browser σας αλλά θα προκληθούν δυσλειτουργίες.

statistic cookies

Μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αλλελεπιδράτε με το site, ώστε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Οι πληροφορίες συλλέγονται ανώνυμα.